donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Hoe werkt 1-1-2?

27 oktober 2009 (door AalburgNet)

Bellen met een vaste telefoon

Als u belt met een vaste telefoon komt u meestal terecht bij een 1-1-2-centralist uit de regio van waar u belt. De centralist(e) die u aan de lijn krijgt, zal u vervolgens vragen op welke locatie u zich bevindt en van welke hulpverleningsdienst u gebruik wilt maken (politie, brandweer of ambulance) en schakelt u dan snel door naar de gewenste meldkamer. In alle gevallen wordt bij het bellen vanaf een vast toestel een telefoonnummer meegestuurd dat zichtbaar is voor de 1-1-2 centralist. Ook als nummerherkenning geblokkeerd is, kan 1-1-2 toch zien met welk nummer de oproep wordt gedaan.

Bellen met een mobiele telefoon

Belt u met een mobiele telefoon, dan komt u bij het callcenter van het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) in Driebergen terecht. De locatie van de gsm-mast die gebruikt wordt, komt binnen bij de 1-1-2-alarmcentrale in Driebergen. Die kan de locatiegegevens doorgeven aan de ingeschakelde hulpdiensten. De locatiegegevens zijn belangrijk als u bijvoorbeeld niet precies weet waar u bent. Of als u gewond bent en mondeling niet meer duidelijk kunt maken waar u zich bevindt.
 

Als u 1-1-2 belt is het eerste wat u door moet geven in welke plaats u bent en van wie u hulp nodig heeft.

Doven en slechthorenden bellen 0800-8112

Doven en slechthorenden kunnen contact opnemen met de hulpdiensten politie, brandweer en ambulance via het gratis teksttelefoonnummer 0800-8112. Dit nummer is alleen bedoeld voor het melden van levensbedreigende situaties waarin u zelf of een ander verkeert en andere spoedeisende onderwerpen waarbij directe hulpverlening vereist is.

Lees meer op: www.112.nl

Kijk ook op de Calamiteitenpagina van Aalburg.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.