donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Kees Nieuwenhuizen (CU) niet herkiesbaar

20 oktober 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Kees Nieuwenhuizen (ChristenUnie) zal zich bij de komende gemeenteraads-verkiezingen niet herkiesbaar stellen voor een raadszetel.

Nieuwenhuizen kwam in 2000 in de gemeenteraad nadat hij de zetel overnam van Chris Treffers uit Meeuwen. Meer tijd voor zijn gezin met opgroeiende kinderen is de belangrijkste reden om te stoppen. Met zijn ruim negen jaar raadslidmaat-schap is Nieuwenhuizen het langst zittende raads-lid en is daarom ook plaatsvervangend voorzitter van de raad. Naast fractievoorzitter van de ChristenUnie zit hij ook in de rekenkamercommissie. In zijn raads-periode zag Nieuwenhuizen de fractie groeien van één naar de drie zetels die de ChristenUnie nu inneemt. Mede door zijn kennis van dossiers wist hij voor de partij en de raad een stabiele en inhoudelijke lijn neer te zetten.

Nieuwenhuizen was een periode waarnemend voorzitter van de gemeenteraad en had in die func-tie een belangrijke rol bij de installatie van burgemeester Naterop. 

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Wijnand van der Hoeven de nieuwe lijsttrekker zijn namens de ChristenUnie. Van der Hoeven is nu wethouder en zal ook bij de komende verkiezingen kandidaat wethouder zijn. Half november hoopt de ChristenUnie de rest van de kieslijst te presen-teren, waarop Nieuwenhuizen nog wel lijstduwer zal zijn.

Bij de foto: Kees Nieuwenhuizen draagt de ambtsketen over aan Fons Naterop. (Foto CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.