vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Genderse speelt mee in Broadwaymusical Sweeny Todd

15 oktober 2009 (door AalburgNet)

GENDEREN / WAALWIJK - Mary van Kessel uit Genderen speelt de rol van "beggar woman Lucy Barker" in de originele broadwayversie van de musical Sweeney Todd, die 29, 30 en 31 oktober a.s. wordt opgevoerd in theater de Leest in Waalwijk. Van Kessel zingt als sopraan Lucy Barker: 'Een gek, oud mens met een giftige tong.'

Try-out 25 oktober (19.00 uur, optie) in Theater Tiliander te Oisterwijk.


Sweeney Todd, het verhaal...

In een stormachtige nacht meert een schip aan in de Londense haven. Aan boord Benjamin Barker, eens een succesvol barbier. Hij is ontsnapt van het eiland waarnaar hij levenslang verbannen was. Jarenlang zat hij daar onschuldig vast, door toedoen van rechter Turpin, die zijn oog had laten vallen op Barkers mooie echtgenote Lucy en zijn lieftallige dochter Johanna, en hem op die manier uit de weg wist te werken. Nu is hij terug in Londen en zint op wraak. Hij neemt zijn intrek in zijn oude kapperszaak, in Fleet Street, boven de pasteienwinkel van Mrs. Lovett. Hij noemt zich Sweeney Todd, en gewapend met zijn oude scheermes zoekt hij naar genoegdoening voor het hem aangedane kwaad. Hij zal niet rusten voor hij zijn dochter heeft teruggevonden, en de rechter voor zijn wandaden heeft geboet .
Samen met Mrs Lovett brengt hij een duivels plan ten uitvoer, waarbij niet alleen de wraak goed zal smaken, maar ook de pasteitjes van Mrs Lovett ineens een stuk lekkerder worden dan voorheen... Wat is toch dat geheime ingrediënt? (Theater Solutions)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.