donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CU zet in op kleinschalig welzijn voor inwoners

14 oktober 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de bespreking van de notitie Welness besproken in de opinierende raad kon de ChristenUnie niet instemmen met de uitgangspunten en formuleringen daarvan.

De ChristenUnie in Aalburg wil inzetten op het behouden van basisvoorzieningen voor de inwoners zoals een zwembad en een fitnessruimte. De in de notitie genoemde welnessdefinitie als " saunacomplexen, luxe fitness, kuuroorden, bezinningscentra'  vindt men 'een brug te ver.'

Het argument dat 72% van de Nederlanders in 2020 niet meer christelijk zou zijn,  welness een gat in de markt is waar deelde de CU niet.
'In Aalburg gelden deze verhoudingen niet, dat de Christelijke identiteit is hier wel aanwezig. ' De burgmeester stelde in reactie dat de Christelijke indentiteit gewaarborgd zal blijven. De ChristenUnie is blij met deze toezegging.

Met kleinschalige voorzieningen heeft de ChristenUnie geen moeite, zoals luxe voorzieningen bij B&B's en relaxen bij de boer. 'In Welness in de vorm van Welzijn en zorg en inwoners daar kunnen wij ons helemaal in vinden. De notitie hanteerde echter andere definities en daarom konden wij niet instemmen met de notitie,'aldus de CU.

Ook de VVD ziet Welness als "welzijn & zorg voor inwoners"  en stelde spijt te hebben ooit het woord welness gebruikt te hebben omdat het woord een eigen leven is gaan leiden. De burgemeester benadrukte dat het om kleinschaligheid gaat en dat er geen grote " wulpse" activiteiten opgestart zullen worden.

Aan het eind van de vergadering bleek dat de meeste partijen wel dezelfde opvattingen hebben over Welness voor de gemeente, maar dat de notitie verwarring had gezaaid door de in de notitie gekozen formuleringen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.