woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Aalburg 'Sportgemeente van het jaar'?

12 september 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg is één van de vierendertig deelnemers aan de verkiezing 'Sportgemeente van het jaar 2009'.
De verkiezing wordt voor de vierde keer georganiseerd door Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. In oktober worden uit de vierendertig deelnemende gemeenten de vijf genomineerden gekozen. De winnende gemeente wordt op dinsdag 10 november in Vianen bekendgemaakt.

De Weekkrant schrijft: 'Alle gemeenten worden uitgenodigd om mee te doen aan de verkiezing, maar moeten wel zich wel zelf aanmelden. "We hebben een korte notitie geschreven met daarin kengetallen van de gemeente Aalburg over bijvoorbeeld sportverenigingen. We hopen natuurlijk een kans te maken, maar er doen ook enkele grote gemeenten mee. En dan zie je dat kleinere gemeenten toch wat achter blijven. Maar door deelname kun je als gemeente ook zien hoe je er voor staat. We zijn twee jaar geleden begonnen met een actief sportbeleid en hebben onze visie op sportverenigingen geformuleerd. Door nu deel te nemen kun je ook meten hoe je ervoor staat en wat er nog verbeterd kan worden", zo vertelt een woordvoerder van Aalburg. Of de triomfen van wielerkoningin Marianne Vos hebben bijgedragen aan de aanmelding van Aalburg wil of kan de woordvoerder niet bevestigen.'  

De winnende gemeente ontvangt een kunstobject van Jean-Paul Marsman, dat speciaal voor de verkiezing Sportgemeente van het Jaar ontworpen is.
Kijk voor meer informatie op www.sportgemeentevanhetjaar.nl.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.