woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

SportEvent 2009 geslaagd en voor herhaling vatbaar

8 september 2009 (door AalburgNet)

Broeklopen, het was een feest...De Hervormde Gemeente Aalburg organi-seerde samen met de Gereformeerde Kerk Genderen dit sportevenement voor jonge-ren. En het ging er  behoorlijk fanatiek aan toe. Vooral bij de evenwichtsrace.  Ook het broeklopen was een topper. In zes grote, aan elkaar genaaide broeken, legden de teams een parcours af voor de snelste tijd. De vier meter hoge zeephelling was ingesmeerd met groene zeep, iets dat het beklimmen daarvan knap lastig maakte. Het team van het Sportcentrum Aalburg bleek hierin uiterst bekwaam.

Uiteindelijk was het de Hervormd Gereformeerde Jeugdvereniging uit Genderen die de meeste punten haalde en de eerste prijs in de wacht sleepte. Zij lieten het team Bulgarije op de tweede plaats achter zich. Het team van Jongerencentrum de Pomp uit Almkerk stelde zich tevreden met een derde plaats. Na afloop was er een genoeglijke barbecue.

Naast een team van de Crocus deed ook de jongerenorganisatie van de ChristenUnie mee.

De organisatoren kijken terug op een geslaagde avond: ‘Waarschijnlijk organiseren wij volgend jaar weer een dergelijk evenement en pakken wij het nog grootser aan. Wij hopen dat SportEvent een Aalburgs evenement wordt dat niet meer weg te denken is.' (Foto's Sander Louwerse)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.