donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gerben van Helden in de raad voor de CU

25 augustus 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - Gerben van Helden gaat samen met de zittende raadsleden Kees Nieuwenhuizen en Jaap Vos de ChristenUnie (CU) in de Aalburgse raad vertegenwoordigen. Het bestuur van de CU is er blij mee.

 Van Helden zal de zetel innemen die door het overlijden van Cees Honcoop bij de ChristenUnie terugkomt. Volgens de kieswet mag diegene met de meeste voorkeurstemmen deze innemen.

Van Helden laat weten het een dubbel gevoel te vinden op deze manier tot de raad to te treden: “Het raadslidmaatschap is een kans om goede dingen voor Aalburg te kunnen doen, de manier waarop is wel erg droevig.” De keuze was dan ook niet gemakkelijk, maar Van Helden besloot toch de zetel aan te nemen. De voorkeurstemmen en de daarbij horende bestuurlijke verantwoordelijkheid gaven de doorslag. 

Gerben gaat zich richten op jongeren, openbaar vervoer, het nieuwe zwembad en verkeersveiligheid. Deze thema's heeft hij de afgelopen drie jaar als burgerlid al meerdere keren behandeld in de raad. Door zijn raadlidmaatschap stopt Van Helden als bestuurslid van de ChristenUnie in Aalburg. Die taken mogen niet gelijktijdig uitgevoerd worden.

(CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.