vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

OM: 'Kaasfamilie is criminele organisatie'

17 juli 2009 (door AalburgNet)

BREDA / WIJK EN AALBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) beschouwt de familie Den Dekker uit Wijk en Aalburg als een criminele organisatie. Dat bleek gisteren bij de rechtbank in Breda, waar kaashandelaar G. den Dekker (44) en twee van zijn zonen moesten voorkomen voor valsheid in geschrifte.

Vader en zoons worden onder meer verdacht van het vervalsen van etiketten en ook het lidmaatschap van een criminele organisatie staat op de dagvaarding. De kaashandelaar is in het verleden al talloze keren veroordeeld omdat hij zich weinig aantrekt van de warenwet.

Keer op keer verkocht hij op de markt bedorven kaas en andere zuivelproducten waar iets mis mee was. Dat kwam hem al eens op hoge boetes, gevangenisstraf en een tijdelijke stillegging van zijn bedrijven te staan. Omdat hij steeds nieuwe BV's opricht, die deels op naam van zijn kinderen staan, krijgt justitie moeilijk vat op hem.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, verscheen Den Dekker gisteren niet in de rechtszaal en ook zijn zonen lieten verstek gaan. De kaashandelaar is van mening dat er een hetze wordt gevoerd tegen hem en zijn familie.

Zijn raadsman T. Nieuwburg vroeg de rechtbank gisteren toestemming voor het horen van twaalf getuigen van onder meer de Voedsel- en Warenautoriteit, de Algemene Inspectiedienst (AID) en de KBBL, een dienstverlener voor bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. De rechtbank wees de helft van de gevraagde getuigen toe. De zaak wordt begin november voortgezet.

(De Ondernemer / Brabants Dagblad)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.