donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Centrum voor Jeugd en Gezin in Aalburg

3 juli 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - In 2011 moet er sprake zijn van een landelijk dekkend netwerk van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG). In iedere gemeente moet ten minste één fysiek inlooppunt zijn waar jeugdigen en ouders terecht kunnen. Het CJG moet voor alle jeugdigen en gezinnen ondersteuning en hulp bieden bij het opvoeden en opgroeien.

In september 2008 hebben de afzonderlijke gemeenteraden van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem de startnotitie “Centrum voor Jeugd en Gezin” vastgesteld.

Iedere gemeente dient te beschikken over een CJG. Dat betekent niet dat iedere gemeente over een eigenstandig CJG dient te beschikken. Het is ook mogelijk dat een aantal gemeenten gezamenlijk een regionaal CJG inrichten en financieren. Er moetalleen voldaan worden aan de eis dat er in iedere gemeente een fysiek CJG-inlooppunt is. Binnen de ontwikkeling van het CJG wordt zoveel mogelijk opgetrokken met de drie gemeenten. Het is daarom ook wenselijk dat de gemeenteraden van de drie gemeenten overeenstemming bereiken over het gekozen scenario. Aalburg streeft naar een verregaande samenwerking.

(Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.