vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Duidelijkheid voor Achilles Veen

25 juni 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - De handhaving op de landtong binnen het Plassengebied Veen is al enige tijd problematisch te noemen. De onveilige situatie en de rommelig aandoende (beeld)kwaliteit is al jaren een doorn in het oog. De problematiek is echter niet eenvoudig en vraagt om goede analyses.

De opinierende raad van de gemeente Aalburg boog zich op 23 juni o.m. over het masterplan rond de Veense plassen (Veense putten.) De raad wil kredieten beschikbaar stellen zodat gestart kan worden met plannen voor handhaving, de bestemmingsplannen en het verplaatsen van Achilles Veen, dat voor een deel in dit gebied ligt. De ChristenUnie brak een lans voor een snelle, duidelijke besluitvorming.  

Er moet iets gebeuren, aldus de CU. 'Heldere en goede communicatie met de Vereniging van Eigenaars op de Veense putten is nodig om reële verwachtingen van beide partijen te krijgen. Er zullen (financiële) bijdragen van de Vereniging gevraagd worden. Dit moet helder zijn.
Er moeten geen grote ambitieuze plannen worden opgesteld waar gemeenschapsgeld naar toe gaat. Wij willen dat er zo weinig mogelijk gemeenschapsgeld naar toe gaat en dat er geen Dubai aan de maast wordt gecreëerd voor de rijken waar lokale bewoners niets meer te zoeken hebben.
Snelle duidelijkheid voor Achilles Veen is nodig. We kunnen Achilles niet langer aan het lijntje houden. Onderzoek naar mogelijke oplossingen voor Achilles moet dan ook zo snel mogelijk worden opgepakt,' aldus de CU op de vergadering.

Wethouder Lijmbach stelde in haar reactie blij te zijn dat de noodzaak van de plannen wordt gezien. Zij benadrukte dat er geen grote ambitieuze plannen worden opgesteld met gemeenschapsgeld, enkel die noodzakelijk zijn. Er zijn goede contacten met de Vereniging van Eigenaren en de verwachtingen zijn helder. Ze is blij met de aandacht voor Achilles.

De PVDA wil commitment van alle partijen om met elkaar verder te gaan en vindt goede contacten niet ver genoeg gaan. De wethouder antwoordde dat deze commitment er is en dat in een later stadium verder uitgewerkt zullen worden.
Het CDA stelde voor om de kantine van Achilles zo aan te pakken dat de club er nog aardig wat jaren kan blijven en dat in de toekomst deze eenvoudig kan worden omgevormd naar een recreatie/horecapunt.
De SGP wil geen extra aandacht geven aan Achilles. Deze zitten goed waar ze nu zitten en onderzoek is niet nodig volgens de partij. Ideaalburg wil alleen onderzoek naar handhaving en verder duidelijkheid voor Achilles. In de eerste termijn stelden zij echter geen geld voor onderzoek beschikbaar te stellen.
De VVD gaf nog aan dat verplaatsen van Achilles nog veel addertjes onder het gras kan hebben en gaf het college mee hier voorzichtig mee om te gaan.
De BAB wil duidelijkheid voor Achilles en benadrukte dat handhaving nodig is., Over handhaving zijn alle partijen het wel eens. In de raadsvergadering zal de discussie waarschijnlijk dan ook gaan over Achilles Veen en de opzet van de planvorming.

(CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.