vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Tips voor ondernemers om medewerkers te behouden

28 mei 2009 (door AalburgNet)

1. Zorg voor effectieve werving en selectie

Het kost veel meer tijd en inspanning om de verkeerde persoon op te leiden dan om de juiste persoon te werven. Om de doorstroom van personeel binnen uw bedrijf te structureren zou u uw wervings- en selectiebeleid met een kritisch oog moeten bekijken. 

2. Laat uw mensen weten dat ze belangrijk zijn

Een schouderklopje is vaak net zo belangrijk als een salarisverhoging. Een van onze arbeidsmarktonderzoeken heeft aangetoond dat de meeste organisaties het vooral van salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden laten afhangen om te voorkomen dat medewerkers overstappen naar een ander bedrijf. Wij hebben echter ervaren dat ontevredenheid onder het personeel net zo vaak veroorzaakt wordt door factoren zoals gebrek aan respect en erkenning als door onvoldoende salaris. 

3. Zorg voor een concurrerende beloning

  • Zorg voor een rechtvaardige systematiek voor salarisverhoging
  • Wees duidelijk
  • Zeg vriendelijk doch beslist ‘nee'
  • Informeer u

4. Afscheid nemen van waardevolle medewerkers 

Mensen die bruggen achter zich verbranden, kijken niet vooruit. Wat u uw medewerkers ook biedt en hoe goed u hen ook behandelt, het is onvermijdelijk dat u ooit waardevolle medewerkers kwijtraakt. Waar u wel invloed op hebt, is de manier waarop u omgaat met de situatie waarin gewaardeerde medewerkers u vertellen dat zij van plan zijn te vertrekken of andersom als het afscheid van uw kant komt.

(De Ondernemer/Kluwer)

Lees hier meer

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.