woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Te snelle automobilisten moeten rijbewijs inleveren

27 mei 2009 (door AalburgNet)

AALBURG / GENDEREN: Agenten van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant hebben de rijbewijzen van twee te snelle automobilisten ingevorderd.

Tijdens hun surveillance op dinsdagavond 26 mei met de onopvallende videoauto zagen zij een 30-jarige man uit Wijk en Aalburg op de Provincialeweg Oost rijden. Ter hoogte van Aalburg ging hij om 21.00 uur in de richting van de rotonde bij Veen, waarbij hij stevig gas gaf. De snelheidsmeting kwam uit op een gemiddelde snelheid van 141 en na de wettelijk correctie op 136 km/u reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van  80 km/u. De man kreeg een bekeuring en moest zijn rijbewijs inleveren.

De tweede automobilist werd al een half uur eerder betrapt op het Lange Pad in Genderen. Hij overschreed de maximum snelheid (60 km/u) reed 52 km/u te snel. De verdachte is een 38-jarige man uit Wijk en Aalburg.

Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.