zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Politieke wandeling in Wijk en Aalburg geslaagd

21 april 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De bezetting was iets anders dan gepland (Ed Anker had zich afgemeld), de wandeling  was er niet minder om. Onder de deelnemers waren Tweede Kamerlid Ernst Cramer  van de ChristenUnie, statenlid Hermen Vreugdenhil namens de ChristenUnie/SGP fractie, Mathijs Vos namens de jongerenorganisatie Perspectief en Jaap Vos (raadslid) en Wijnand van de Hoeven, wethouder in Aalburg.

De wandeling voerde van  Aalburg door de uiterwaarden naar Veen. Door schaarmeesters (beheerders onderhoud) Peter Poorter en Jaap Kuiper werd uitgelegd hoe het eigendom van de Wijker Zand is geregeld en wat er de afgelopen decennia is gebeurd aan natuurontwikkeling en afgravingen. Ernst Cramer : 'Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk ben. Juist de betrokkenheid van de mensen zelf om op deze wijze gemeenschappelijk eigendom te hebben en daarvoor te zorgen, geeft het gebied voor de lange termijn zekerheid. Want als ze het verprutsen is het wel hun eigen achtertuin die naar de haaien gaat.'

Tijdens de wandeling kwamen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals  de (on)mogelijkheden om energie te winnen uit de stroming in de Maas of de Bergse Maas. Ook de mogelijkheden van biomassa en vergisting kwamen aan de orde.

De ChristenUnie, afdeling Wijk en Aalburg, kijkt ondanks de geringe opkomst met tevredenheid terug op een geslaagde wandeling. Dat geldt ook voor Cramer: 'Na nog een rondrit door het gebied met een schitterende oldtimerbus zijn we weer op huis aangegaan. Moe maar voldaan, rozig van de zon en de indrukken. Een wandeling om nog vaak aan terug te denken.'  (Foto - Ernst Cramer: 'Onder de indruk. Foto CU)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.