donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Genderse jeugd biedt hulp in Braziliaanse sloppenwijken

8 april 2009 (door AalburgNet)

GENDEREN - Sanne Hak,  Gerald van Helden, Maarten Timmer, Jolein Bekker, Wijnand de Ruiter, Gerdien Bouman en Corné Splinters gaan van 17 juli tot 8 augustus op reis naar Brazilië. Daar werken zij in Cafezal, in Belo Horizonte, een van de grootste sloppenwijken van het land. Hun geloofsovertuiging is hun drijfveer.

De groep laat weten: 'Wij gaan in samenwerking met de zendingsorganisatie Jeugd met een Opdracht in twee sloppenwijken werken. Daar zullen wij vanuit twee opvanghuizen voor jongens en meisjes activiteiten voor straatkinderen opzetten. Zoals sport en spel, kerkdiensten organiseren, huisbezoeken afleggen, preken in gevangenissen, bezoeken van afkickklinieken en dergelijke. De reis vormt dus een mooie combinatie van zending en hulpverlening. Wij geloven dat God ontzettend van deze mensen houdt en ons wil gebruiken om Zijn liefde aan deze mensen te tonen. God en de naaste dienen, God leren kennen en Hem bekend maken, vertellen van Gods onmetelijke liefde. Deze reis is niet gemakkelijk en niet zonder gevaar. Wij zouden iedereen willen vragen ons te steunen door voor wijsheid, kracht, eenheid en Gods leiding te bidden.'

Naast dat is er meer nodig. De reis kost veel geld. De groep gaat daarom de komende maanden acties houden om dat bij elkaar te krijgen. 

Wie dit intiatief wil steunen kan mailen naar: actiegroepbrazilie@hotmail.com.  

Meer valt te lezen op: www.goteams.nl/nederland/brazilie.htm

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.