donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CU Tweede Kamerlid stelt Aalburg als voorbeeld

23 maart 2009 (door AalburgNet)
AALBURG -  Vrijdag 20 maart bracht Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie (CU), Cyntia Ortega, een bezoek aan Aalburg om te spreken over de lokale economie en 'investeren in duurzaamheid.'
 
In de Tweede Kamer gaat er veel aandacht uit naar de wijkeconomie van grote steden, waardoor kleine gemeenten worden ondergesneeuwd. Ortega wil daarvoor graag meer aandacht.
De situatie in het land van Heusden en Altena is voor de landelijke politiek een goede referentie. De regio is met name interessant vanwege de lage werkloosheid, de relatief vele voorzieningen en het zeer hoge aantal (kleine) ondernemers. Juist de bedrijven met enkele werknemers worden als motor van de Nederlandse economie beschouwd. Ortega heeft de situatie in Aalburg in de Tweede Kamer daarom als voorbeeld gebruikt.
 
 
Duurzaamheid
Ortega riep Aalburg op meer te doen aan 'duurzaamheid'. Volgens haar biedt de huidige crisis grote kansen daarin te investeren.
In gesprek met partijgenoot en wethouder van (onder andere) Economische Zaken en Werkgelegenheid, Wijnand van der Hoeven, werden er wederzijds ideeën uitgewisseld. Vragen als 'Hoe bereik je duurzaamheid op nieuwe bedrijfsterreinen, hoe regel je dat ook in nieuwe en bestaande woonwijken? zijn voor de partij speerpunten die de komende tijd zowel landelijk als lokaal aandacht krijgen, aldus de CU.  
 
 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.