donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Whisky & Cigars in Wijk en Aalburg

3 maart 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Whisky ruiken en proeven is een feest. ‘Het is genieten van de geneugten des levens,’ mijmert Marco de Leeuw. Als het om puur genieten gaat, mag een goede sigaar daarbij niet ontbreken.

Dat zijn dan ook direct de belangrijkste ingrediënten op de avond van 21 maart 2009. ‘d Alburght zal die avond tal van verrijkende momenten kennen, als je Marco en zijn whisky-buddy Dirk van Loon mag geloven. En waarom niet, want wat zij allang van plan waren, gaat er nu van komen. Samen organiseren zij voor de allereerste keer een whisky-proeverij en dat onder het motto Whisky and Cigars. Nosing and Tasting.
‘Super interessant,’ weet De Leeuw. ‘Het is een avond met vrienden en gasten, een besloten bijeenkomst waar wij ook een doedelzakspeler hebben uitgenodigd. Dat is niet alleen goed om in Schotse sferen terecht te komen, ook de geschiedenis komt daarbij beter tot zijn recht.' En die is rijk als weet hij, want iedere whiskylabel kent zijn eigen verhaal. 'Ik ben er ooit mee besmet geraakt en vind het schitterend. Wij willen dit daarom graag in Aalburg introduceren,’ zo glundert de spreker.

Dirk van Loon doet aan enthousiasme niet onder. Ook hij valt voor de charmes van een goede whisky en dito sigaar. Dat alles gecombineerd gevat in een geheel verzorgd programma hoeft het niet eens zoveel te kosten: voor 45 euro bent u (aan) de sigaar.
Aanmelden kan overigens nog steeds. Volgens Van Loon staan er nu een kleine dertig man op de lijst. ‘Ik weet van een aantal dat zij ook nog zullen komen.’

Wie meer wil weten (of zich wil opgeven) belt met Marco de Leeuw of Dirk  van Loon: respectievelijk 0617 818 199 of 0611 475 181.

Foto: TekstAtelier®

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.