vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Cultureel Erfgoed Aalburg onder de loep

26 februari 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - "Een land dat zijn eigen historie niet onderhoud, is zijn toekomst niet waard." Zo verwoorde Jaap Vos het standpunt van de ChristenUnie over de Nota Cultureel Erfgoed in de raad van dinsdag 24 februari.

De ChristenUnie stemde dan ook voor de nota. Alleen Ideaalburg en VVD stemden tegen. Zij vinden de uitgaven van 10.000 euro te hoog.  Cees Branderhorst (VVD): "Gezien het budget van Aalburg en de huidige economische situatie is het raadzaam om zaken met grote budgettaire consequenties uit te stellen tot na de kadernota. Ik draag de nota een warm hart toe."  Kennelijk was het hart niet warm genoeg, de VVD haakte af. 

Burgemeester Naterop liet weten dat de nota echt nodig is, omdat er anders helemaal geen beeld is over cultureel erfgoed in de gemeente.

Voor de inventarisatie zal een beroep zal worden gedaan op vrijwilligers van de plaatselijke heemkundekring. Dit idee kwam van Adrie Burghout (SGP). Hierdoor zouden de kosten wellicht lager uit kunnen vallen: verwachting ergens tussen de vijf- en tienduizend euro. 

(ChristenUnie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.