dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Bedrijfsinfo - Hoe val je op?

25 februari 2009 (door AalburgNet)

Hoe vallen bedrijven op? Strooien zij hun naam rond op sportevenementen, of verbinden zij zich aan een goed doel? Unox sponsort de Nieuwjaarsduik, Essent de Worldcups bij het schaatsen en zo zijn er meer manieren voor een bedrijf om op te vallen.

Vaak zijn jaarwisselingen, fusies of nieuwe producten een goede aanleiding  om zich te profileren. Ook relatiemanagement is een manier om de bedrijfsnaam te promoten. Vanuit een pand aan de Koningsbergenstraat runt Marc Wissink het evenementenburo Event2all.

Entertainment en sfeerdecoratie zijn twee belangrijke poten van het bedrijf, dat acht jaar bestaat en inmiddels meerdere medewerkers heeft. ‘Juist in deze economisch moeilijke tijden is het voor een bedrijf belangrijk om zich naar buiten toe goed te presenteren.’ zegt Marc.

‘Ik trek de vergelijking met een groot bedrijf als Hoogovens dat arbeidstijdverkorting heeft ingesteld en  nu zijn mensen cursussen laat volgen zodat ze voldoende bijgeschoold zijn als de economie weer aantrekt. Voor evenementen en relatiemarketing geldt dit evenzeer. Het is goed om een evenement te houden maar je moet je daarmee wel onderscheiden en bovendien moet het niet eenmalig zijn.

Het beste is het wanneer een bedrijf met regelmaat evenementen of bijeenkomsten voor haar klanten houdt. Op deze manier kweek je binding met de klant. Het rendement hiervan is veel beter dan wanneer je één keer een groot event neerzet. Hoe leuk dat ook is, uiteindelijk is het effect minder groot.

Ik hoor van bedrijven die regelmatig aan relatiemarketing doen, dat hun klantenbinding groter is en de omzet beter op peil blijft. Trends in de wereld van evenementen en relatiemarketing zijn momenteel het thema prikkelen van de zintuigen.'

Marc noemt een voorbeeld: ‘Wij proberen de zintuigen te prikkelen met ons concept Colour your Senses. Zo hebben we onlangs voor een klant een feest georganiseerd waarbij een diner met meerdere gangen werd gehouden. Bij elke gang werd een ander licht, een andere sfeer op tafel geprojecteerd. Een feest als dit blijft hangen bij de relaties. Niet dat er iets mis is met een borrelbijeenkomst en een hartige hap of een partijtje golf, maar daarmee onderscheid je je niet meer.'

www.event2all.nl

(De Ondernemer/Wissink)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.