vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Breedbandinternet 'Altena-breed'

19 februari 2009 (door AalburgNet)

AALBURG - Er zijn zowel in Werkendam, Woudrichem als in Aalburg initiatieven ontwikkeld om voor bedrijven en instellingen breedband te realiseren. tegen aantrekkelijke tarieven.

In Veen en Wijk en Aalburg hebben bijna veertig bedrijven interesse getoond. Ook in Werkendam blijkt een brede belangstelling.
 
Een groot deel van de kosten zit in graafwerkzaamheden. Des te meer ondernemers en instellingen in een buurt meedoen hoe aantrekkelijker de voorwaarden kunnen zijn.
De gemeenten willen de economische doelstellingen behouden en economische groei koppelen aan het behoud van unieke waarden van dit gebied. De wethouder economische zaken van Woudrichem, de heer Bas de Peuter, leidt dit project.

Een goede data-infrastructuur zal leiden tot een gunstig vestigingsklimaat, meent de gemeente. "Door toepassing van deze techniek kunnen wij concurreren met bedrijventerreinen door heel Nederland", aldus de gemeente Aalburg.

Bundeling

Bedrijven worden opgeroepen via de website van de gemeente (www.aalburg.nl) een formulier in te vullen. Met belangstellenden zal dan contact opgenomen worden om de interesse en mogelijkheden in kaart te brengen.
Via een intentieovereenkomst besluiten bedrijven uiteindelijk om een daadwerkelijke glasvezelverbinding te laten aansluiten.

(Gemeente Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.