woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

AMBER Alert voor het eerst in werking

17 februari 2009 (door AalburgNet)

Help mee en maak van AMBER Alert een echte levensredder!

Amber Alert is het landelijke waarschuwingssysteem bij urgente kindervermissingen en -ontvoeringen. Mensen die zich hiervoor hebben aangemeld ontvangen per sms, e-mail of via de website opsporingsinformatie.

 Als particulier, kunt u allereerst helpen door zelf AMBER Alert-software te installeren op uw PC. Of u aan te melden voor de SMS, Instant messenger of E-mail Alerts. U kunt ook de AMBER Alert Banner toevoegen aan uw Hyves of iGoogle pagina. Verder kunt u uw collega's, vrienden en kennissen informeren over dit nieuwe initiatief en zo de verspreiding van de elektronische posters stimuleren.

Organisaties en bedrijven kunnen helpen door de AMBER Alert-software te installeren op hun grote (reclame)schermen en PC's. Dit kan zowel als screensaver/ continue presentatie of door alleen urgente opsporingsinformatie te laten zien, bijvoorbeeld als aanvulling op uw gewone beeldkrant. Onderzoek laat zien dat zakelijke computers slechts de helft van de tijd worden gebruikt. Dus waarom zou u uw computers de rest van de dag niet gebruiken om vermiste kinderen veilig thuis te krijgen? Verder kunt u als bedrijf helpen door aandacht te schenken aan dit initiatief in publicaties van uw bedrijf of op uw website of blog. Ook kunt u de AMBER Alert Newsfeed (RSS) of Website Alert opnemen op uw externe en internet website(s).

De media vragen wij om uitzendingen onmiddellijk te onderbreken als er een kind is ontvoerd. Ook op nieuwssites zouden AMBER Alerts automatisch mee moeten worden genomen. En help AMBER Alert door regelmatig uw publiek op te roepen te helpen!

Tenslotte zijn we hard op zoek naar sponsors. Bijvoorbeeld grote bedrijven die AMBER Alerts op al hun schermen willen laten zien of bedrijven die IT hardware of diensten willen sponsoren. Wilt u een bijdrage leveren aan AMBER Alert? Mail ons dan op info@amberalertnederland.nl
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.