dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Kaashandelaar Den Dekker overtreedt opnieuw de regels

29 januari 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Kaashandelaar Den Dekker werd onaangenaam verrast toen de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) afgelopen zaterdag zijn drie kaaswagens in beslag nam. 
Zijn vergunningen om kaas te venten waren al ingetrokken wegens eerdere overtredingen. De vergunningen voor deze wagens staan op naam van Adri, een zoon van de kaasboer. Den Dekker junior meent dat er geen vuiltje aan de lucht is en eist de wagens terug. 

In een eerdere rechtszaak in 2006 stelde de economische politierechter vast dat er rond de kaashandel van Bert den Dekker een netwerk van vennootschappen zit waardoor het moelijk is vast te stellen wie waar voor verantwoordelijk is en op grond daarvan strafrechtelijk voor aansprakelijk kan worden gehouden.
De diverse vennootschappen staan geregistreerd op hetzelfde adres in Wijk en Aalburg. Dat feit was voor de rechter aanleiding te stellen dat Den Dekker verantwoordelijkheid draagt. 

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het in het geval van de inbeslagname om een zogeheten 'economisch delict', omdat de ondernemer zonder geldige vergunning een verkoopwagen had opgesteld op de markt in Gorinchem, Papendrecht en Zwijndrecht. Onduidelijk is of er dit keer overtredingen geconstateerd zijn in strijd met de Voedsel- en Warenwet.

Ook het AD doet uitvoerig verslag van het voorval.

Voor wie meer wil lezen...

Nog meer...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.