donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Geen ruimte voor evangelisatiedienst in Veen

24 januari 2009 (door AalburgNet)

VEEN - Jan Schreuders uit Veen wil eens per maand de aula aan de Hardenbergh ihuren vooreen evangelisatiedienst. De gemeente Aalburg besloot evenwel anders.

Schreuders heeft het voornemen om één zondagmiddag per maand een evangelisatiedienst te organiseren.
De gemeente Aalburg laat weten dat alle nutsvoorzieningen in het gebouw buiten werking zijn gesteld. Als het pand verhuurd wordt moet alles weer worden aangesloten.
Aalburg wil met het oog op eventuele nieuwe ontwikkelingen zich niet verbinden aan huurders. Er was sprake dat er op de plaats van het gebouw een multifunctioneel centrum met parkeerplaats zou komen, maar die plannen zijn op dit moment niet actueel meer.

Een deel van de mensen in Veen zou, aldus Schreuders, behoefte hebben aan evangelisatiediensten. Veel mensen zouden geen kerk bezoeken omdat die 'te zwaar' zijn.
Vorig jaar organiseerde Schreuders in het dorpshuis in Veen al twee evangelisatiediensten die goed werden bezocht. Nu kan hij  daar echter niet meer terecht.

Schreuders heeft weinig begrip voor het besluit. De aula staat ongebruikt en hij heeft geen ruimte. Die logica er bij hem niet in.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.