vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Digitale notulen splijtzwam in Aalburg

16 januari 2009 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De Aalburgse politiek is verdeeld in hun mening de notulen van de vergaderingen voortaan digitaal te verwerken.

Er worden daarvoor verschillende redenen aangevoerd: "De kwetsbaarheid van internet, het ongekuisd weergeven van het gesprokene, de 'ontmenselijking' van het notuleren" zijn de voornaamste bezwaren.
Een aantal partijen wil, naar het zich laat aanzien, voorlopig ook nog een samenvatting op papier hebben. Extra kosten: 7.400 euro.

SGP'er Adri Burghout ziet weliswaar de voordelen, maar vond de bezwaren groter: de stroom kan uitvallen en hackers kunnen het  systeem kraken. Wat de SGP betreft blijft er een samenvatting gemaakt worden.

Ben van Oerle (BAB) houdt liever zoals het is: "Ook omwille van de heer Honcoop." Betrokken raadslid (lijst Honcoop) heeft geen internetaansluiting en ontvangt alle gemeentelijke stukken per post.

ChristenUnie, VVD, CDA én Ideaalburg zijn wél voorstander van de nieuwe manier van notuleren. "Bovendien spaart het ook nog bomen", aldus Jaap Vos (ChristenUnie). De PvdA gaat voor 'digitaal', maar wil nog wel de samenvatting op papier.

Burgemeester Fons Naterop meent dat het met de kwetsbaarheid erg meevalt. "Bovendien is digitaal notuleren ook een service naar de inwoners." Dinsdag 27 januari wordt er besloten.
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.