donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

De bewoners vulden zelf de bakken met kleurig pootgoed.

1.5 meter bankjes zorgen voor kleur en een goed gesprek

3 juni 2021 (door Redactie)

SLEEUWIJK - Bij De Klimroos in Sleeuwijk is de eerste Bazalt Wonen anderhalve meterbank in gebruik genomen. De bewoners wilden graag meer kleur in hun binnentuin en een anderhalve meterbankje met grote plantenbak helpt daar zeker bij. Ook geeft de bank bewoners, op passende afstand, de mogelijkheid elkaar te ontmoeten.

Paula Jorritsma (wethouder): “In het kader van ontmoeting tussen mensen in deze coronatijd is dit een hartstikke leuk idee. Nadat ik deze bankjes elders zag, heb ik het bij Margret van Wijk van Bazalt Wonen onder de aandacht gebracht. Bazalt heeft dit vervolgens opgepakt en uitgewerkt.” Margret van Wijk bevestigt: “Wij vonden dit een prachtig en voor deze tijd passend idee dat wij dat graag wilden adopteren in ons eigen werkgebied.”

Hulp van dichtbij voor de uitvoering
Bazalt Wonen benaderde werkatelier MagErZijn in Nieuwendijk, een dagbestedingslocatie van zorgverlener Prisma. In een korte tijd realiseerden zij vakkundig  de eerste anderhalve meter bank. Afgelakt en wel plaatsten zij deze in Sleeuwijk voorzien van de spreuk: “In gesprek, op anderhalve meter”.

Officiële opening  
Op woensdagmiddag (2-6) 2 was het de eer aan Paula Jorritsma, Margret van Wijk, de makers van MagErZijn en twee bewoners om het bankje officieel in gebruik te nemen. Geheel volgens de coronamaatregelen werd dit op passende, feestelijke wijze gedaan. De bewoners vulden zelf de plantenbak met mooie bloemen. En wanneer de anderhalve meter afstand in de toekomst niet meer nodig is, kan de plantenbak eraf gehaald worden, zodat er meer zitruimte is.

Oproep
De eerste anderhalve meterbank is een feit, maar Bazalt Wonen geeft er nog vijf weg. Denkt u dat een anderhalve meter bankje een mooie aanvulling voor uw woonomgeving of wooncomplex kan zijn? Bel of mail naar communicatie@bazaltwonen.nl.

Foto Bazalt Wonen.

Lees meer over:

bankjes Bazalt Wonen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.