vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Lokaal woningdillemma in Woudrichem
30
sep

Lokaal woningdillemma in Woudrichem

De woningnood in Nederland en dus ook in Altena is hoog. Geen discussie over mogelijk. Landelijke politiek mede nav stikstofcrisis daalde op ons neer om in Nederland te stoppen met bouwen met alle bekende gevolgen van dien.

Nu er weer ruimte is komt er overal een inhaalslag. Ook in Altena. In alle kernen wordt koortsachtig gezocht naar mogelijkheden (zo divers mogelijk) te bouwen om te voldoen aan de grote vraag. Ook in de kern Woudrichem. Een mogelijkheid doet zich dan voor te bouwen op de plek bij de rotonde aan de Middelvaartsesteeg 1. Een oud en inmiddels wat ons betreft spuuglelijk gebouw kan plaats maken voor nieuwe woningen van verschillende categorieën en voldoen aan een deel van de grote vraag uit die kern voor woningen aan de rand van deze mooie vestingstad. 

Democratisch zijn hier ook tegengeluiden naar voren gekomen. In het proces van aanvragen bouwvergunningen, bestemmingsplannen en zienswijzen waren er insprekers die aangeven een groep te vertegenwoordigen die dit niet willen of anders willen. Politieke partijen konden ook vragen stellen over dit plan. Goede raad is dan duur als argumenten lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Wat weegt dan zwaarder? Bouwen of de bezwaren en vertragende situaties?

Voor AltenaLokaal valt de keuze op starten met bouwen. De bezwaren aangehoord hebbend zijn wij van mening dat het algemene belang van woningen bouwen voor de meeste bezwaren gaat en ook nog eens omdat portefeuillehouder Sheikkariem en collega wethouder Tanis vanuit zijn “woningportefeuille” met de ondernemer het maximale heeft gedaan en misschien nog iets meer om tegemoet te komen aan wensen en aanwijzingen. Dat is/was een mooi proces tussen gemeente en ondernemer die welwillend is. Zo willen wij ook dat het in de toekomst gaat. 

Dat proces is in twee voorafgaande vergaderingen uitvoerig belicht. Toch wilden coalitiepartners PA, CDA en partij PvdT het anders, met name rond een nieuw nog uit werken en te onderzoeken initiatief over deelparkeerplaatsen waar politiek tijdens de vergaderingen geen draagvlak voor was.

Gelukkig kan de wethouder/college wat ons betreft en ook voor de inwoners van Woudrichem verder met het proces om dat de motie met 15 tegen en 13 voor democratisch werd weggestemd en gewerkt kan worden aan snelle en minder vertragende realisatie.

Philip den Haan
AltenaLokaal

Deel dit bericht met je vrienden!