dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Hoe goddeloos is de SGP geworden? Marian Bok weet hoe het echt moet.
25
jun

Hoe goddeloos is de SGP geworden? Marian Bok weet hoe het echt moet.

Ik woon aan de rand van nationaal park de Biesbosch. Tussen Nieuwendijk en Hank aan de Buitendijk, een stokoude dijk. Ik woon daar prachtig, zeggen ze. Dat klopt, maar mijn dijkhuis staat tussen drie boeren. Sinds 1950 zijn de boeren van mening dat ze de wereld moeten voeden. Ze bedoelen dat ze onder leiding van de Rabobank en Big Agro hun portemonnee willen spekken. Niks op tegen, maar niet ten koste van… Deze week zag ik alleen maar spuitende boeren. Ze spuiten vergif op de beste klei van Nederland. Alleen dat al.

In het kader van de heilige marktwerking van de kabinetten Rutte hebben het RIVM en Wageningen University de vergiftiging van Nederland gedoogd. Volgens de ernstig verontruste burgers van Meten= Weten hangt er een nevel van vergif boven Nederland. We zitten op een Titanic, maar velen merken het niet. Waardoor ontstaan ziekten als kanker, Parkinson (de boerenziekte genoemd), Huntington, ALS toch? De lelietelers zijn by far wereldkampioen vergiftigen.  

Mensen in mijn omgeving klagen voortdurend over de stortregen. Niemand vraagt zich af hoe dat komt. De Atlantische Oceaan is warmer dan ooit door de CO2-uitstoot. Dus meer waterdamp. Dus klimaatontwrichting. Dus visjes dood. Dus de dinosaurus mens… Lees NRC Klimaat! Op de pelgrimstocht naar Mekka is het zelfs te heet om de duivel te stenigen, volgens de Volkskrant. Dat opent perspectief voor samenwerking met de christenen om de aarde te bewaren.

Mona Keijzer is trots op haar domheid, schreef Ilja L. Pfeijffer in weekblad Haagse Post. Ik ken er nog een paar. Dat we als protest op de PVV hebben gestemd, vooruit met de geit, maar we krijgen binnenkort een stortbui giftige domheid op ons bord… Het ergste moet nog komen. Wie de tv-serie Food for Thought heeft gezien weet dat Chinezen en Arabieren bezig zijn voedselflats te bouwen met robots en druppelirrigatie, zonder kunstmest & pesticiden.   

Valt er niks leuks te melden? De Europese Unie heeft de Natuurherstelwet toch aangenomen. Dankzij de Oostenrijkse milieuminister Leonore Gewessler. Een heldin! Zonder biodiversiteit graven we ons eigen graf. Met of zonder bankrekening. Het gekke is dat de SGP tegen de wet heeft gestemd. Hoe goddeloos is de SGP geworden? Ik zal het Theo Meijboom van de SGP Altena eens vragen. Gij kunt niet God dienen (de natuur wat mij betreft) én de Mammon, de afgod van het geld.

Nog meer leuks. Ik was op bezoek bij koffiehuis De Buurvrouw in Aalburg. Een initiatief van een kerk met als voorganger Peter Schouten, de broer van. Een door vrolijke vrijwilligers gerund koffiehuis voor het goede doel. Echte barmhartigheid, hoor. Ik sprak er met een meisje dat op het gymnasium getroffen werd door faalangst. Ze kreeg er een eetstoornis bij. Dankzij Marian Bok woont ze begeleid in Veen. Project Bok! Halleluja!

Piet Hartman
columnist

Deel dit bericht met je vrienden!