dinsdag 3 oktober 2023

Alles over Altena

Hermen Vreugdenhil, de Pieter Omtzigt van Altena/Brabant
03
feb

Hermen Vreugdenhil, de Pieter Omtzigt van Altena/Brabant

Het was me het weekendje wel met de topvrouwen van Altena. Marianne Vos kwam huilend over de streep. Marieke Lucas Rijneveld las huilend voor uit haar nieuwe verpletterende dichtbundel. En Carola Schouten van de CU zat huilend onder koe. Eerst als minister van landbouw een hopeloos gevecht tegen round-up en nu als minister van armoe een hopeloos gevecht tegen werkloze marokkanen ofwel de mocromaffia en werkloze syriërs.

Ik moest denken aan de topvrouw van CU Altena, Hennie Schermers. Ooit een plaag voor dom rechts, nu in de oppositie wat ingekakt. Ik heb de CU Altena nog niet zo lang geleden de groenste partij genoemd. Geen partij van gouden bergen en zwarte bladzijden, maar een partij met christenstrijders voor een aarde vol godswonderen. Jezus Leeft! en de CU Altena zouden zo kunnen fuseren… Samen een kruistocht tegen alle mannen die een spoor van vernieling achterlaten… Hennie Schermers voorop te paard, met wapperende manen, in hotpants met een minuscuul topje vol zweet en andere zaligheden. Ten strijde tegen round-up. U weet wel die gele akkers waar pieren, kraaien en wolven dood neervallen. De ZLTO heeft onder maatschappelijke druk – zijn die boeruh blind dan? – het licht gezien en is eindelijk op zoek naar iets beters.

Nee, dan Hermen Vreugdenhil, nummer zes op de lijst en statenlid voor CU-SGP. Elke dag vraagt het provinciebestuur trillend waar onze Nieuwendijkse Kuifje is. Want ja, Hermen heeft ontdekt dat Den Bosch het Napels aan de Dieze is. Soms ligt Hermen in een sloot om vogels te tellen. Dan banjert hij door het Pompveld om een klucht patrijzen te aaien. Dan fietst hij als een dolle tegen de Alpe d’Huez op. Crimefighter tegen stikstof, crimefighter tegen stront, crimefighter tegen eikelmuizen, crimefighter tegen de amercentrale. Binnenkort vallen de varkens dood neer. Stem op Hermen Vreugdenhil, lieve polderbewoners, de Pieter Omtzigt van Altena/Brabant. Soms denk ik dat Hermen Vreugdenhil de vogelgriep heeft uitgevonden. Oh wat erg, hij stopt totaal onverwacht als statenlid en wordt boswachter bij het Collectief Rivierenland, een kalmerend baantje. Tabak van het boerengekonkel?

Piet Hartman
Columnist

 

Deel dit bericht met je vrienden!