woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

Woerkumer Biergilde seizoensopening
De locatie is in het Arsenaal.

Woerkumer Biergilde seizoensopening

21 september 2023
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

WOUDRICHEM - Woerkumer Biergilde opent het nieuwe seizoen met hippe brouwerij PopHop.

Iedere derde donderdag van de maand organiseert het Woerkumer Biergilde een speciaal bier proeverij. Het gilde bestaat uit echte bierliefhebbers en heeft geen winstoogmerk.

Het biergilde richt zich ook op bierliefhebbers die graag kennis over bier wil vergaren, die kennis willen delen en die vooral samen willen proeven en genieten.

Brouwer van deze maand
Op 16 september komen de brouwers van PopHop naar de vesting van Woudrichem. De mannen achter deze brouwerij zijn Piër en Peter die al heel lang bevriend zijn. Hun gezamenlijke passies voor kunst, theater, films en vooral muziek sleepte ze door hun midlifecrisis. Maar zonder het genot van (craft) bier hadden ze dit waarschijnlijk nooit gered. Muziek en bier zijn de nimmer ontbrekende ingrediënten in hun leven en daaruit borrelde het concept op van hun uit de hand gelopen hobby: pop-bier brouwen.
Sinds begin 2019 brouwen ze om de week een craft beer. Ieder brouwsel krijgt de naam van een (pop)nummer mee, gebaseerd op de smaak, het biertype of het recept.

Als proevers voor het Biergilde hebben we de heren afgelopen mei tijdens "de week van het Nederlands bier "in DenHaag ontmoet. En eerlijk is eerlijk: we waren onder de indruk van hun bieren. Vandaar dat we met gepaste trots PopHop hebben weten te strikken voor een bierproeverij.

Locatie Het Arsenaal
Het Arsenaal (onder het Visserijmuseum in de vesting) Kerkstraat 41 - 4285 BA Woudrichem.

Kosten en aanmelden
De proeverij bestaat uit 5 proefglazen, uitgebreide proefnotitie-formulier en is inclusief bittergarnituur in de pauze en bitterballen na afloop.
De kosten zijn € 19,50 per persoon en men kan zich opgeven via info@woerkumerbiergilde.nl

Nadere informatie is te verkrijgen via 06 53206099

De aanvang op 15 september is om 20:00 uur (ruimte open vanaf 19.30 uur) en de proeverij duurt tot omstreeks 22.00 uur

Info

Organisator:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Woerkumer biergilde

Woudrichem

06 53 20 60 99

info@woerkumerbiergilde.nl www.woerkumer.nl
Deel dit bericht met je vrienden!