maandag 23 mei 2022

Alles over Altena

Open Dag Eendenkooi Pompveld

Open Dag Eendenkooi Pompveld

14 mei 2022
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

BABYLONIENBROEK - Slechts éénmaal per jaar geopend voor publiek.

Op zaterdag 14 mei 2022 is iedereen welkom op de eendenkooi in het Pompveld, midden in het Land van Heusden en Altena. Op de eendenkooi, die de rest van het jaar voor publiek gesloten is, neemt een echte kooiker u mee in de wereld van dit eeuwenoude ambacht. Zijn maatje, het kooikershondje, is er natuurlijk ook bij! En u kunt er ook een broedkorvenvlechter en een imker ontmoeten.

Datum: Zaterdag 14 mei 2022
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Parkeren: Naast de woning van de kooiker, "Het neusje van de zalm" aan de Midgraaf 27.

Eeuwenoude eendenkooi
Het Pompveld is één van de laatste restanten van het oorspronkelijke landschap van het Land van Heusden en Altena. In het midden van het gebied ligt een eeuwenoude eendenkooi. Deze wordt niet omwille van de jacht in stand gehouden, maar uit cultuurhistorische overwegingen. De eendenkooi is de enige die nog over is in het Land van Altena. Er lagen er vroeger circa veertig! Het Pompveld is naast een bezoekje aan de eendenkooi een prachtig stukje natuur om door te wandelen.

Programma
De toegang is gratis en u hoeft zich niet vooraf in te schrijven. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Bij slecht weer raden we u aan om laarzen aan te trekken.

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Brabants Landschap

Midgraaf 27

Babyloniƫnbroek

Deel dit bericht met je vrienden!