dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

MAAS! komt bij elkaar
Het Arsenaal met daarboven het Visserijmuseum

MAAS! komt bij elkaar

04 april 2024
Van 20:00 uur tot en met 23:00 uur

WOUDRICHEM – Moet de vesting Woudrichem zo historisch mogelijk blijven of wint het stadje aan kracht met moderne architectuur? De nieuwe serre aan het hotel maakt de tongen los.

Het is donderdag 4 april één van de onderwerpen bij MAAS! in het Arsenaal. Het actuele programma met live muziek is gratis en start om 20.00 uur in het Arsenaal, inloop vanaf 19.30 uur.

Aan tafel komt architect Anne Duizer, die moderne architectuur omarmt en de bewuste serre ontwierp.
Dat oud en nieuw goed kunnen samengaan, bewijst in ieder geval Hofkapel Nooit Gedagt met leden tussen de 15 en 80 jaar. Het Woerkumse blaasorkest bestaat dit jaar 50 jaar, maar is amper meer te horen in de vesting.
De nieuwe elektrische pont vaart langs en het naamloze steegje tussen de Daalderstraat en Kerkstraat krijgt die avond een naam. Uit een tiental inzendingen kiezen de bezoekers de winnende naam. De bedenkers zullen hun ideeën in een korte pitch toelichten.
En er zit schot in de plannen om van het Arsenaal een multifunctioneel bezoekerscentrum te maken. Het Arsenaal trekt samen op met het Biesboschmuseum. Samen moeten ze het land van Altena gaan promoten; verleden, heden en toekomst met elkaar verbinden. Vestingbewoner Nico Kersten en commercieel directeur Annemarie de Stigter van het Biesboschmuseum vertellen hoe en wat.
De zittingstermijn van vestinggouverneur Jan Willem den Besten zit er bijna op. In het najaar worden er verkiezingen gehouden voor een nieuwe gouverneur. Alle bewoners mogen dan kandidaten aandragen. Wat moet je in huis hebben om die taak goed te vervullen? Een tafel vol (oud) gouverneurs vertellen.
En natuurlijk is er muziek, live.

Foto: © Mediaplein Altena.Net

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Website:

MAAS!

Kerkstraat

Woudrichem

www.facebook.com/MaasWoudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!