maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Leven met en na Auschwitz
(archieffoto ter illustratie.)

Leven met en na Auschwitz

12 oktober 2021
Van 20:00 uur tot en met 22:00 uur

NIEUWENDIJK - Lezing Leven met en na Auschwitz

Op dinsdag 12 oktober verzorgt Herman Teerhöfer op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing met als thema ‘Leven met na Auschwitz’.

De lezing is in Dorpshuis Tavenu, Singel 16a in Nieuwendijk.

Herman Teerhöfer heeft de afgelopen jaren 74 overlevenden van Auschwitz in de leeftijd van 81 tot 97 jaar geïnterviewd in Nederland, België, Duitsland, Israël en Engeland. In de lezing doet hij verslag van de interviews en gaat hierbij in op de vraag waaruit mensen kracht putten in dergelijke extreme omstandigheden. Ook geeft hij antwoord op de vraag hoe deze mensen om zijn gegaan met hun traumatische ervaringen en zin gegeven hebben aan hun verdere leven. Aan de hand van korte video interviewfragmenten die hij met Nederlandse Auschwitzoverlevenden gehouden heeft, licht hij toe hoe zij zich geestelijk staande hebben gehouden in Auschwitz en verschillende andere kampen, balancerend tussen hoop en vrees. Geïnterviewden hebben in verschillende kommando’s in Auschwitz gewerkt, zoals in het Auschwitzorkest, het Kanada kommando, het Philipskommando (Philips – Kamp Vught), het medisch kommando als arts etc. Hun levensverhaal vormt het uitgangspunt.

Drs. Herman Teerhöfer (1975) is als geestelijk verzorger en theoloog werkzaam in drie verpleeghuizen in Tilburg. Hij heeft onder andere pastoraaltheologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Historische Kring

Andel

tjavantilborg@hetnet.nl 0183 442851
Deel dit bericht met je vrienden!