donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Landelijke dag van het Kasteel

Landelijke dag van het Kasteel

29 mei 2023
Van 11:00 uur tot en met 17:00 uur

DUSSEN - Landelijke Dag van het Kasteel

De poorten van het kasteel en de kasteeltuin gaan open op 29 mei 2023 en wij nodigen je van harte uit om daarachter een kijkje te komen nemen. Laat je meenemen naar de Tijd van Toen.

In het kasteel staat de tijd stil, maar .... er is zoveel te zien en te beleven, dat je tijd tekort zal komen.

In de kasteelgracht zoeken de radiografisch bestuurbare bootjes hun weg. Verkleed je als dappere Romeinse strijder en leer het gevecht van ridder Bas. Of speur in het kasteelbos, zo vind jij vast de juiste antwoorden. Vier het feest van de doop van de St. Ayles Skiff, drink een slokje bij Panoramix en win de menhirrace.

Slenter over de boerenmarkt waar de tingieter zijn tinnen soldaatjes giet en de brouwer het gerstenat brouwt. Als je durft, laat je je hier portetteren door karikatuurtekenaar Drew. Geniet van een hapje, drankje en de geweldige live muziek en vlieg mee op de vleugels van de adembenemende roofvogels.

Ondertussen zijn de kamermeisjes en de dienstbodes hard aan het werk in het kasteel. Zij poetsen het zilver en wassen de kleding van de kasteelheer en -dame. Staan de kaarskandelaars klaar en is er voldoende hout voor de bereiding van het avondeten? De troubadour? .... Die smeert zijn stem.

Boven in burgerzaal kun je op de stripboekenbeurs door de geschiedenis dwalen. Misschien is jouw favoriete striptekenaar aanwezig om je boek te signeren. Wie er zeker zullen zijn: Robert van der Kroft (Sjors en Sjimmie, Donald Duck), Luk Martens (Verminkte vleugels), Eric Heuvel (Bud Broadway, January Jones), Ralph Dikmans (Anders-man), Ferry Segers (Fred Dommelaar) en Marq van Broekhoven (Peer de plintkabouter).

Programma:
• 12.00 uur Roofvogeldemonstratie
• 13.00 uur Workshop Romeins vechten
• 13.30 uur Doop St. Ayles Skiff
• 14.15 uur Workshop Romeins vecchten
• 15.00 uur Roofvogeldemonstratie
• 15.45 uur Workshop Romeins vechten
• 16.15 uur Roofvogeldemonstratie

Entree:
Volwassenen: 8,00 euro per persoon
Kinderen van 4 t/m 12 jaar: 4,00 euro per persoon
Vriendenpashouders: Gratis toegang

Voor meer info: www.kasteel-dussen.nl

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Stichting Vrienden Kasteel Dussen

Binnen 1

Dussen

06-22956285

info@kasteel-dussen.nl www.kasteel-dussen.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!