maandag 23 mei 2022

Alles over Altena

Laarzendag BiesboschmuseumEiland

Laarzendag BiesboschmuseumEiland

14 mei 2022
Van 11:30 uur tot en met 17:00 uur

WERKENDAM - Op deze zaterdag vindt in het NLDeltagebied inclusief de Biesbosch de allereerste Laarzendag plaats. De laars staat daarbij symbool voor droge voeten en meer biodiversiteit in de delta.

De hele dag zijn er excursies en activiteiten op laarzen. Doel is om in het gebied 6.000 laarzen op de been te brengen.

Gouden Laars Verkiezing
Op het Biesbosch MuseumEiland vindt die dag namelijk de prijsuitreiking plaats van de Gouden Laars Verkiezing, een wedstrijd voor bewoners van het deltagebied waarmee we particuliere initiatieven om wateroverlast en verlies van biodiversiteit tegen te gaan willen belonen (zie link). Gedeputeerde Stijn Smeulders van de Provincie Noord-Brabant reikt omstreeks 11.30 uur zes Gouden Laarzen uit aan de winnaars.

Laarzenmars
Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt een korte 'Laarzenmars'. gehouden. Tijdens deze wandeling gaat gedeputeerde Stijn Smeulders in gesprek met bestuurders, raadsleden en publiek over de thema's van de Laarzendag.
De Laarzenmars start om 10.30 uur op het Biesbosch MuseumEiland, Hilweg 2, Werkendam.

Activiteiten Biesbosch MuseumEiland
-Vanaf het museum worden die middag om 14.00 en 16.00 uur rondwandelingen onder leiding van gidsen over het laarzenpad en door buitenmuseum de Pannekoek in de Noordwaard georganiseerd. Kosten zijn € 2,50 en inschrijven kan HIER.

– Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen om 15.00 uur deelnemen aan de Deltakampioenschappen waterspatten in de Biesbosch Beleving op het museumeiland. Je kunt je opgeven HIER.

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Biesboschmuseum

Hilweg 2

Werkendam

0183 504009

info@biesboschmuseumeiland.nl http://biesboschmuseumeiland.nl/
Deel dit bericht met je vrienden!