maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Fort Giessen bijeenkomst natuurinclusief wonen

Fort Giessen bijeenkomst natuurinclusief wonen

09 oktober 2021
Van 10:00 uur tot en met 13:00 uur

GIESSEN - De Zoogdiervereniging en Vogelbescherming Nederland organiseren zaterdagochtend 9 oktober een bijeenkomst op  Fort Giessen over Natuurinclusief wonen.

We genieten er allemaal wel eens van: een zingende vogel op het dak, een fladderende vleermuis boven de tuin, of een vlinder op een geurige bloeiende plant. Zeker in de afgelopen tijd hebben veel mensen het groen in hun directe woonomgeving meer leren waarderen.
 
Planten en dieren brengen lucht en leven in de bebouwde kom, maar die natuur is daar niet vanzelfsprekend. Het kan alleen bestaan als we deze dieren voldoende verblijfplaatsen en een omgeving met natuurlijk voedsel aanbieden. Daarom is een natuurinclusieve leefomgeving een zaak van ons allemaal!
 
Wil je graag weten hoe jij je omgeving natuurlijker kunt inrichten, en zo bijvoorbeeld vogels en vleermuizen onderdak kunt bieden?

Vogelbescherming Nederland, Zoogdiervereniging en de Provincie Noord-Brabant hebben de handen in één geslagen voor het project ‘Heel Brabant bouwt natuurinclusief’, waarmee we het belang van natuurinclusieve bouw, renovatie, na-isolatie en gebiedsinrichting onder de aandacht willen brengen. Ook particulieren en vrijwilligers met een warm hart voor vogels, vleermuizen en andere natuur kunnen daarbij helpen.
 
Daarom organiseren we informatiebijeenkomsten waarbij je leert wat een Natuurinclusieve leefomgeving inhoudt. Daarbij maak je kennis met onze website Bouwnatuurinclusief.nl -vol informatie en inspiratie over de natuurvriendelijkere inrichting van onze woonomgeving- en de website Mijnvogeltuin.nl, gericht op natuurvriendelijke tuininrichting. We willen je daarmee helpen om zelf, bij jou in de buurt, aan de slag te gaan en anderen te betrekken!

Welke onderwerpen komen aan o.a. bod?
  • Waarom is Natuurinclusief Bouwen zo belangrijk?
  • Hoe lok je verschillende soorten vogels en vleermuizen naar je tuin?
  • Welke vogel- en vleermuiskasten zijn geschikt en waar kun je die het beste plaatsen?
  • Hoe kun je bij een verbouwing of na-isolatie van je eigen huis rekening houden met gebouw bewonende vogels of vleermuizen?
  • Hoe maak je samen met je buren en de gemeente je wijk natuurinclusief?
  • En hoe spreek je de gemeente, een projectontwikkelaar of woningcorporatie aan op hun verantwoordelijk in het creëren van een mens- én natuurvriendelijke woonomgeving?

Kom langs als je geïnteresseerd bent of deel dit bericht met mensen waarvan je denkt dat zij het leuk vinden.

Aanmelden kan via deze link.  

https://www.zoogdiervereniging.nl/NIB

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Altenatuur

Giessen | Fort Giessen

altenatuur@gmail.com www.altenatuur.nl
Deel dit bericht met je vrienden!