maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Film kijken onder de sterrenhemel

Film kijken onder de sterrenhemel

26 augustus 2022
Van vrijdag 26 augustus 2022 tot en met zondag 28 augustus 2022
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

WOUDRICHEM / POEDEROIJEN - Film kijken onder de sterrenhemel, met het prachtig aangelichte kasteel als decor. Mooier wordt het niet!

Op 26, 27 en 28 augustus organiseert Slot Loevestein, in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) drie zomerse filmavonden in een bijzondere en intieme setting.

Denkend aan Water

Deze driedaagse buitenbioscoop is gerelateerd aan de tentoonstelling ‘Denkend aan Water’. De relatie tussen de films en de tentoonstelling wordt toegelicht tijdens interessante voorbesprekingen.

Op vrijdag 26 augustus kun je kijken naar ‘Silence of the Tides’, een intens cinematografisch portret waarin de continue ‘ademhaling’ van het Waddengebied centraal staat. Deze film wordt geïntroduceerd door niemand minder dan de regisseur zelf, Pieter-Rim de Kroon.

Op zaterdag 27 augustus wordt ‘Marcher sur l’eau’ getoond. In deze film wordt, tegen een achtergrond van woestijnlandschappen, een eerlijk beeld gegeven over het waterprobleem in West-Afrika. De film wordt ingeleid door Coen van Dijk, adviseur droogte bij Waterschap Rivierenland.

Op zondag 28 augustus kun je kijken naar RIVER. Oogstrelende natuurbeelden van de maker van Sherpa en Mountain, met prachtige muziek en de stem van Willem Dafoe. De introductie van deze film wordt verzorgd door Jelmer Krom, communicatieadviseur bij Waterschap Rivierenland.

Meer info zie website.

Foto credits: Studio Verheij.

 

Info

Organisator:

Adres:

Plaats:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Loevestein 1

Poederoijen

0183 44 71 71

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!