Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

Expositie Tweede Wereldoorlog
Ontdek hoe de sfeer is geweest in onze regio voor, tijdens en na de oorlog.

Expositie Tweede Wereldoorlog

03 juli 2021
Van zaterdag 03 juli 2021 tot en met zondag 31 oktober 2021
Van 12:00 uur tot en met 17:00 uur

WOUDRICHEM - In het Visserijmuseum is een Expositie over de Tweede Wereldoorlog. Deze is te bezichtigen van 3 juli t/m eind oktober 2021.

Vorig jaar stond in de museum oorspronkelijk het thema 75 jaar bevrijding op de planning. Een speciale werkgroep onderzocht hoe het leven in Woudrichem en omliggende dorpen eruit zag tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Iedereen heeft een eigen beeld van de oorlog. Maar hoe was de Tweede Wereldoorlog in een stad of dorp waar het dagelijks leven relatief door leek te gaan? Waar bewoners nog voetbalden in teamverband, een bijeenkomst van de ANWB over toerisme plaatsvond en mensen in de zon op de strandjes genoten. Intussen gebeurde er natuurlijk van alles.

De expositie neemt je aan de hand van bronnen uit de Tweede Wereldoorlog mee terug in de tijd en persoonlijke verhalen geven je een nieuw perspectief op het leven in deze periode. Klopte je beeld? Dacht je te zwart-wit, of zag je alle grijstinten al? Ontdek hoe de sfeer is geweest in onze regio voor, tijdens en na de oorlog.

In 1944 werd de boot JaniHudi 4 gebombardeerd door de Engelsen, drie overlevenden vertellen op film over deze dramatische gebeurtenis. Een ervan, Dhr. Holster, maakte op zijn 17e een miniatuur van het schip. Bekijk deze miniatuur, de film en een film over vooroorlogs Woudrichem.

Het Visserij- en cultuurhistorisch museum heeft minimaal een keer per jaar een expositie over cultuurhistorie.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!