donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Altena Regatta

Altena Regatta

03 september 2022
Van 09:00 uur tot en met 17:00 uur

ALTENA - Op de afgedamde Maas ter hoogte van Het Dijkje in Rijswijk wordt de “2022 Altena Regatta georganiseerd”. Deze race zal met zelfgebouwde St Ayles skiffs (4 persoons roeiboten) worden geroeid. De organisatie is in handen van Stichting Altena Regatta en kern Woudrichem.

De Stichting Altena Regatta is met sterke ondersteuning van de Rotary Club Altena opgericht. De organisatoren gaan de komende weken alle woonkernen actief benaderen om mee te doen. Er komen verschillende klassen waaronder een jongerenklasse tot 20 jaar. Voor de toekomstige wedstrijdroeiers gaan we roeiclinics houden, begeleiding geven in het roeien en hoe je je het beste als team kunt voorbereiden. 

De St Ayles komt uit Schotland en is in basis ontworpen om gemeenschappen te verbinden. Door verschillende dorpen langs de kust boten te laten bouwen en onderling wedstrijden te roeien groeit het onderling contact en de uitwisseling met andere dorpen.
Dit idee is ingebracht door verschillende leden van Water Sport Verenging Woudrichem als icoon project voor de nieuwe gemeente Altena. Gemeente Altena en de Rabobank hebben dit initiatief omarmd en sponseren het basis houtpakket. Andere kosten zoals het lijmen, schilderen en accessoires zijn voor rekening van het bouwteam hetgeen de verbinding met je eigen kernboot nog sterker maakt.
Binnen Altena hebben al meerdere kernen St Ayles skiffs gebouwd en we nodigen ook andere kernen uit om een bouw avontuur te starten. Ook voor het bouwen is begeleiding beschikbaar, de bouwers van eerdere skiffs willen graag ervaring delen.  

Info

Organisator:

E-mailadres:

Website:

Deel dit bericht met je vrienden!