donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Inforonde herontwikkeling visvijver/ijsbaan

Inforonde herontwikkeling visvijver/ijsbaan

06 oktober 2020
Van 16:00 uur tot en met 20:00 uur

SLEEUWIJK - Herontwikkeling visvijver/ijsbaan Sleeuwijk

Informatiemiddag en -avond op 6 oktober. Interesse? Meld u dan aan.

Park bij ijsbaan Sleeuwijk
Op dinsdag 6 oktober is er in De Bolderik in Sleeuwijk een informatiemiddag- en avond over de herinrichting van de visvijver/ijsbaan bij de Griendweg (achter het zwembad) in Sleeuwijk. U bent van harte uitgenodigd om de plannen te bekijken.

Maatregelen tegen wateroverlast
In 2014 en 2015 is Sleeuwijk enkele malen geconfronteerd met flinke wateroverlast. De gemeente en waterschap Rivierenland hebben nagedacht hoe herhaling kan worden voorkomen. In samenspraak met de klankbordgroep bestaande uit enkele omwonenden, de visclub, de ijsclub en Altenatuur zijn er plannen gemaakt.

Aansluiting op omliggend water
Als oplossing is gekozen om het water van de ijsbaan bij het watersysteem te betrekken. Dit betekent dat de vijver wordt gekoppeld aan het omliggende oppervlaktewater. Bij overmatige regenval kan het hemelwater tijdelijk opgeslagen worden in de vijver. Daarna kan het water langzaam worden afgevoerd.

Voor het functioneren van deze oplossing, moet het waterpeil van de vijver op dezelfde hoogte worden gebracht als de omliggende watergangen. Het treffen van deze voorziening combineren we met een kwaliteitsverbetering van de vijver, de eilanden, het park en de paden.

Bekijk de plannen op 6 oktober
De plannen zijn gereed. In december starten de werkzaamheden. Iedereen is in de gelegenheid de plannen in te zien. Dit kan op dinsdag 6 oktober in sociaal cultureel centrum De Bolderik. In verband met het coronavirus zijn er twee tijdsblokken: van 16.00 – 17.30 uur en van 18.30 – 20.00 uur.

Vooraf aanmelden
Wij willen u vragen om u van te voren aan te melden en het tijdsblok door te geven waarop u langskomt. Binnen dit tijdsblok kunt u vrij inlopen. Er is geen centrale presentatie. Aanmelden kan door te bellen met Tanja Schoester via 0183 -  51 67 39 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) of een e-mail sturen naar t.schoester@gemeentealtena.nl.

(Foto gemeente Altena)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Altena

Altena

0183 516 100

info@gemeentealtena.nl www.gemeentealtena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!