vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Sober herdenken

Sober herdenken

04 mei 2020
Van 19:58 uur tot en met 00:00 uur

WERKENDAM - Herdenken gaat ons allen aan het hart en het is bijzonder jammer, vooral in dit 75e jaar na de Tweede Wereldoorlog, dat het gezamenlijke element hierbij dit jaar niet mogelijk blijkt te zijn. Ook de geplande samenkomst in de kerk met sprekers en muziek is afgelast.

In goed overleg met de gemeente en met strikte inachtneming van de richtlijnen van de overheid, zal het 4 Mei Comité Werkendam toch, op gepaste en passende wijze, namens de Gemeente en de inwoners van Werkendam, eer en respect betuigen aan de slachtoffers van oorlogsgeweld in de periode ’40-‘45 en daarna.

’s Morgens zullen wij dit keer zelf bloemen leggen bij de verzetsgraven en de geallieerde graven op de begraafplaats aan ’t Laantje. Ook bij de Stolpersteine en het Lancaster monument zullen bloemen worden gelegd. ’s Avonds zal een krans gelegd worden bij het monument De Line-Crosser. Zoals op het lint vermeld zal worden, is deze krans namens de gemeente én namens de gehele bevolking van Werkendam. Ook zal een brandende olielamp geplaatst worden als symbool voor het Bevrijdingsvuur. Bij beide herdenkingen zal het Taptoe Signaal Infanterie geblazen worden en het Wilhelmus klinken.

Wellicht ten overvloede: de herdenkingen vinden dus – helaas – plaats zonder publiek. Ook het Comité legt zich beperkingen op en zal door slechts drie leden vertegenwoordigd zijn.

In lijn met het verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei roepen wij u op om de vlag op 4 mei de gehele dag halfstok te voeren.

Graag maken we u attent op de mogelijkheid om via de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei toch bloemen te kunnen leggen:

Deel dit bericht met je vrienden!