vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Veldslag en winterbivak bij Slot Loevestein

Veldslag en winterbivak bij Slot Loevestein

29 februari 2020
Van zaterdag 29 februari 2020 tot en met zondag 01 maart 2020


WOUDRICHEM/POEDEROIJEN: Hoe zag een militaire bivak eruit in de 19e eeuw? Beleef het zelf op 29 februari en 1 maart op Slot Loevestein. Zo’n 120 soldaten uit heel Europa bereiden zich voor op de aanval. Dat loopt uit op een ware veldslag! De bivak en veldslag zijn het sluitstuk van de voorjaarsvakantie op Slot Loevestein. Van 15 februari t/m 1 maart is het kasteel dagelijks geopend: er zijn spannende verhalen o.a. over de ‘steek’ van Napoleon, leuke workshops, struintochten, muziek en meer.

Tijdens de winterbivak slaan legerkampen van diverse eenheden hun tenten op rondom Slot Loevestein: het is er een drukte van jewelste. Soldaten maken zich op voor de strijd, ze exerceren, maken hun geweren op een wel heel bijzondere manier schoon en vertellen elkaar grappen. Ook de volgers van het kamp voelen de spanning. De vrouwen, kooplieden en chirurgijns luisteren het kampement op.

En… dan is het zover: de Veldslag! Om het Slot uit handen van de Fransen te redden krijgen de Nederlandse troepen versterking van Britse en Pruisische soldaten. Je krijgt een levendig en historisch beeld van de belegering en mist niets dankzij de toelichting van een spreker.

Kortom: dit unieke weekend is een slag apart.

(Foto Slot Loevestein)

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Slot Loevestein

Woudrichem | Poederoijen

0183 - 44 71 99

info@slotloevestein.nl www.slotloevestein.nl
Deel dit bericht met je vrienden!