donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Platform Nederlandse Hoptelers in Fort Giessen

Platform Nederlandse Hoptelers in Fort Giessen

19 januari 2020
Van 11:00 uur tot en met 15:00 uur

GIESSEN - Platform Nederlandse Hoptelers in Fort Giessen

Op zondag 19 januari houdt het Platform Nederlandse Hoptelers haar jaarvergadering in Fort Giessen. Het Platform is in het leven geroepen wegens de toenemende interesse om een mooi, lokaal product op de markt te zetten dat al een eeuw uit Nederland verdwenen is: hop!
Het platform bestaat uit een groep zich oriënterende, startende én ervaren ondernemers, met als doel kennis en bekendheid te vergaren.

Gastspreker is Ann van Holle ze werkt bij 'de Proefbrouwerij' te Lochristi (België) en komt vertellen over haar pioniersonderzoek naar kwaliteit- en bewaarbaarheid van hop. Ook aanwezig met een speciale delegatie is brouwerij 'Holevoort' uit Bakel (Nbr). Naast een brouwerij exploiteren zij een hopveld inclusief plukmachine. De drie ondernemers achter 'Holevoort' komen verslag doen van hun ervaringen sinds de oprichting amper 4 jaar geleden.

De bijeenkomst start om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 15:00 uur. De entree en de lunch zijn gratis. Wel dient men zich vooraf aan te melden via info@hopvanaltena.nl of 06-53206099.

'Hop van Altena' fungeert als gastheer en roept vooral lokale (agrarische) ondernemers (die interesse in het verdienmodel achter de hopteelt hebben) op om te komen luisteren. Hop van Altena heeft de ambitie de eeuwen oude hopteelt te herintroduceren door in alle kernen van Altena een historisch hophof te realiseren. Nadere info over dit initiatief: www.hopvanaltena.nl

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Hop van Altena

Giessen

06-53206099

info@hopvanaltena.nl www.hopvanaltena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!