vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Overhandiging 'eerste' magazine 75 jaar Vrede en Vrijheid

Overhandiging 'eerste' magazine 75 jaar Vrede en Vrijheid

08 januari 2020
Van 11:00 uur tot en met 00:00 uur

WIJK EN AALBURG - Edith Haverhals en Annemijn van Harten, leerlingen van het Willem van Oranje College in Waalwijk: 'Dit jaar zitten we in ons examenjaar en maken we een profielwerkstuk dat gaat over het meedenken en het meehelpen in de vormgeving en het persmoment van het magazine 75 jaar Vrede en Vrijheid. Het magazine ligt nu bij de drukker en wordt binnenkort verspreid. Wij en de redactie zijn er super enthousiast over!'

Wat houdt het magazine in?
Het magazine dat gemaakt is staat helemaal in het thema van 75 jaar vrijheid en vrede. Aangezien dit jaar wordt gevierd dat we al 75 jaar vrij mogen leven is daar nu een uniek magazine voor gemaakt door leerlingen van Willem van Oranje Scholengroep. Het is een magazine om te lezen en te bewaren, om te begrijpen en te bespreken en vooral om te voelen hoe leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar over vrede en vrijheid denken.

Gratis
Het magazine wordt vanaf 2 januari 2020 gratis verspreid op 50.000 adressen in de Gemeente Altena, Bommelerwaard, Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. Giften van de gemeente Waalwijk en de gemeente Altena, Stichting Jacques de Leeuw, Kerk en Wereld en verschillende bedrijven uit de regio, maken dit mogelijk.

Het eerste magazine
Het ‘symbolische’ eerste magazine wordt door leerlingen van de 7 scholen overhandigd aan mensen die hun verhalen over vrede en vrijheid in het magazine hebben gedeeld, daarbij zitten heel wat burgemeesters, leerlingen en oudere bewoners uit de verschillende gemeentes.

Gemeente Altena
Burgemeester Lichtenberg van de gemeente Altena zal op 8-1-20 het eerste nummer uitreiken aan meneer Versteeg en vervolgens zal burgemeester van Maaren van Zaltbommel drie nummers uitreiken aan meneer Grandia en zussen van Kooten (zij komen oorspronkelijk uit de gemeente Zaltbommel).

Deze vier mensen hebben hun verhaal over Vrede en Vrijheid gedeeld met leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. De verhalen zijn te lezen in het magazine. Leerlingen zullen daar wat over vertellen. Aansluitend zullen de leerlingen duiven loslaten, als teken van Vrede.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Het Willem van Oranje College

Wijk en Aalburg

scholengroep@wvanoranje.nl
Deel dit bericht met je vrienden!