WERKENDAM - Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Remembers vertelt deze bijzondere, inspirerende, persoonlijke verhalen: groot of klein, over mobilisatie, verzet, collaboratie of bevrijding. Verhalen waarin een levensveranderende keuze centraal staat.
De tentoonstelling ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ is van 15 december 2019 tot en met mei 2020 te zien in het Biesbosch Museum. Inmiddels is de expositie verlengd tot en met 25 oktober 2020.
Vijfenzeventig verhalen, voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Samen geven ze een goed beeld van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de samenleving.
Biesbosch 75 jaar Bevrijd
De tentoonstelling ‘Biesbosch 75 jaar bevrijd’ is verlengd en nu tot en met 25 oktober te zien in het Biesbosch MuseumEiland.
Het is een thematentoonstelling over de belangrijke rol die de Biesbosch als frontgebied had bij de bevrijding van Nederland. Gelegen tussen de grote rivieren was de Biesbosch, met toen een getijdenverschil van twee meter, een soort van niemandsland waar de Duitsers zich niet in waagden. Het gebied is eerst een belangrijke onderduikplaats voor binnenvaartschepen; later verstoppen zich honderden mensen in de grienden van de Biesbosch om aan de Arbeitseinsatz te ontkomen. Op twee binnenvaartschepen worden Duitse soldaten gevangengehouden. In de laatste 6 maanden van de Tweede Wereldoorlog vinden de zogenaamde linie-crossings plaats, tussen het eind 1944 bevrijde zuiden van Nederland en het nog bezette gebied boven de rivier de Amer.
Er worden in de hele Biesbosch regio verschillende andere activiteiten onder de noemer Biesbosch 75 jaar Bevrijd georganiseerd. Zo zijn er verschillende lezingen in de Biesbosch-gemeenten die terug te vinden zijn op de website www.biesbosch75jaarbevrijd.nl
Zie voor het complete programma van Biesbosch 75 jaar bevrijd: www.biesbosch75jaarbevrijd.nl of via www.biesboschmuseumeiland.nl.
(Foto WerkendamNet - Alle rechten voorbehouden)
Organisator:
Adres:
E-mailadres:
Website: