donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Beleef de vogeltrek

Beleef de vogeltrek

05 oktober 2019
Van 07:00 uur tot en met 00:00 uur

Woudtichem + Beleef de Vogeltrek op de Groesplaat bij Woudrichem - Kom kijken op zaterdag 5 oktober tussen 7 en 15 uur

Op zaterdag 5 oktober aanstaande neemt “Trektelteam De Groesplaat” samen met Vogelbescherming Nederland deel aan de internationale vogelteldag, de Euro Birdwatch. In 40 landen in heel Europa worden op deze dag trekvogels geteld. In Nederland gebeurt dit op meer dan 150 telposten. Trektelpost De Groesplaat staat vanaf 7:00 uur bij de Telpost De Groesplaat, Woudrichem. Vogelbescherming Nederland maakt op zaterdagavond de top 10 van meest getelde trekvogels bekend.

Het najaar is dé tijd van het jaar om recordaantallen vogels te zien. Veel vogels die bij ons hebben gebroed trekken nu naar het warmere zuiden. Vanuit het hoge noorden en het oosten komen vogels naar ons land om te overwinteren of ze trekken in die tijd door ons land. Bij helder weer zie je ze letterlijk vliegen, vaak in grote groepen.
Voor vogelaars is dit hét moment van het jaar om naar buiten te gaan, de vogels te zien én te tellen. Op ruim 150 locaties kun je ze op 5 oktober vanaf zonsopgang tegenkomen.

Ook bij Telpost De Groesplaat wordt druk geteld. “Trektelteam De Groesplaat” staat hier vanaf 07:00 uur paraat om de overvliegende vogels te turven. Ze tellen door tot omstreeks 15:00 uur. Vorig jaar werden in Nederland tijdens de Euro BirdWatch maar liefst 1.373.866 vogels geteld, 207 soorten in totaal. Vink, spreeuw en graspieper vormden de top 3 van meest getelde vogels.

Locatie: Vanaf de vogelkijkhut bij Oudendijk richting strand wandelen, de tellers staan rechts van het strand.

Deel dit bericht met je vrienden!