donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Veteranendag Altena

Veteranendag Altena

05 oktober 2019
Van 14:00 uur tot en met 17:30 uur

ALTENA - Zaterdag 5 oktober ontvangt de gemeente Altena haar veteranen.

Het programma voor deze middag ziet er als volgt uit:

  • 14.00 uur Ontvangst door burgemeester M.A. Fränzel
  • 14.15 uur Uitreiking Mobilisatiekruis- Oorlogskruis (postuum) 14.30 uur Erik Krikke, veteraan met lezing “Stilte doorbreken” Erik heeft als militair in de functie ‘operatieassistent chirurgie’ veel gezien en meegemaakt. Vele militairen kennen hem van zijn boek ‘Operatie geslaagd’.
  • 15.00 uur Gezellig samenzijn
  • 16.30 uur Veteranendag Altena in de toekomst m.m.v. Stichting Veteranen Amerstreek (aansluiting bij hen is één van de opties voor het organiseren van deze dag in de toekomst)

Uitreiking Mobilisatie-Oorlogskruis

Aan één van de veteranen is door de Minister van Defensie postuum een Mobilisatie-Oorlogskruis toegekend. De zoon van de militair zal het waarderingsteken in ontvangst nemen. Hij is samen met enkele andere familieleden aanwezig bij de bijeenkomst.

Veteranendag Altena in de toekomst

Altena kent op dit moment geen veteranencomité. Omdat het college het belangrijk vindt de waardering voor de veteranen te blijven uitspreken, heeft de gemeente de organisatie van deze eerste bijeenkomst in Altena op zich genomen. Met de veteranen wordt besproken of en hoe zij de organisatie van deze jaarlijkse bijeenkomst weer zelf op kunnen pakken. De gemeente doet ook een suggestie voor mogelijke samenwerking in de regio. Het is aan de veteranen zelf hoe zij dit vorm willen geven.

Info

Organisator:

Adres:

Telefoon:

E-mailadres:

Website:

Gemeente Altena

Altena

0183 51 61 00

Info@gemeentealtena.nl www.gemeentealtena.nl
Deel dit bericht met je vrienden!