vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dorpsbelangen Drongelen 60 jaar

Dorpsbelangen Drongelen 60 jaar

10 september 2019
Van dinsdag 10 september 2019 tot en met zaterdag 14 september 2019
Van 18:00 uur tot en met 00:00 uur

DRONGELEN - Stichting Dorpsbelangen Drongelen bestaat op 10 september aanstaande 60 jaar. Die dag is het startschot voor een bruisende feestweek die duurt tot en met zaterdag 14 september.

De vrijwilligers van de stichting stelden een programma samen met voor ieder wat wils.

Dinsdag 10 september bestaat Stichting Dorpsbelangen Drongelen dus exact 60 jaar. Op deze datum zal ’s avonds de feestweek officieel geopend worden door wethouder Van Oosten in dorpshuis De Oude School in Drongelen. Aansluitend  is er een tentoonstelling over 60 jaar Stichting Dorpsbelangen Drongelen. De tentoonstelling is gemaakt door Jaap Dammers, de Drongelen-kenner bij uitstek. Hij heeft (met succes) al meerdere tentoonstellingen gemaakt over Drongelen. (opening 19:00 uur)

De woensdag staat in het teken van de kinderen en de ouderen. ’s Middags (14:00) treedt voor de kinderen clown Wilco opt met zijn komische goochelshow. Naast grappen en grollen vertoon clown Wilco de meest verbazingwekkende trucs zoals het toveren van echte dieren.
Buiten op het terrein van dorpshuis De Oude School is er vervolgens een spectaculaire roofvogelshow. (15:30) een tiental verschillende roofvogels vliegen dan rondom het dorpshuis. Na afloop van de demonstratie kan men een vogel nog eens van dichtbij bewonderen.

Eten voor ouderen is een echt begrip in Drongelen. Eens per maand komen zij met tientallen naar het dorpshuis waar zij telkens weer een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgen. Zo ook tijdens de feestweek. Zij kunnen dan genieten van een luxe barbecue. (18:00) De keuze is op de barbecue gevallen, omdat er normaal gesproken ook complete barbecue-pakketten besteld kunnen worden bij De Oude School.

Donderdagavond 12 september is er een pubquiz in het dorpshuis om 19.00 uur. De quiz bestaat uit enkele ronden met een eigen kennsthema. De deelnemers moeten van alle markten thuis zijn om een topscore te behalen. Maar het gaat vooral om het meedoen. En de gezelligheid.

Dan is er de bandavond op vrijdagavond 13 september (20:00 uur). De twee bands die op deze avond spelen, hebben een behoorlijke staat van dienst. The Fast Lane heeft al vaker gespeeld in Drongelen en is dus geen onbekende. De tweede band is Stones Affair. Deze band heeft ook al eens gespeeld in Drongelen, maar dat was toen op een besloten feest. Nu dus voor grote publiek. Beide bands weten dus wel hoe zij de boel op stelten kunnen zetten. Goede muziek dus om te dansen en voor een boel gezelligheid.

Zaterdag is er een dorpsbrunch (11:00 uur). Wederom heerlijk eten met dorpsgenoten. Gegarandeerd dat de mensen met een voldaan gevoel van tafel komen. ’s Avonds de afsluiter van de Drongelse feestweek: de feestavond (20:30 uur). Dansen en met muziek voor iedereen, want ‘u vraagt, wij draaien’ zal zeker van toepassing zijn. Plaatjes aanvragen dus. Er zullen tijdens de feestavond ook enkele gastoptredens zijn van dj’s uit de tijd van disco.

Al met al is er weer een leuk programma samengesteld door Stichting Dorpsbelangen Drongelen. Zij kijken uit naar de feestweek.
Info met betrekking tot tijden en aanmelden worden binnenkort via de verschillende kanalen bekend gemaakt. 

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Dorpshuis De Oude School

Drongelen

edwinenjanneke@telfort.nl www.dorpshuisdrongelen.nl
Deel dit bericht met je vrienden!