dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Open Dag eendenkooi

Open Dag eendenkooi

11 mei 2019
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

BABYLONIENBROEK - Open dag op de eendenkooi. De Brabantse liniewerkers zetten de puntjes op de i. 

Vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur presenteert Brabants Landschap een open dag op de eendenkooi in het Pompveld, midden in het Land van Heusden en Altena. De eendenkooi is altijd gesloten voor publiek, maar één keer per jaar kunnen bezoekers kennismaken met dit eeuwenoude ambacht.

De kooiker, natuurlijk vergezeld door het kooikershondje, laat bezoekers de geheimen van het vak zien. Een broedkorvenvlechter en imker presenteren zich ook en er is wat te eten en te drinken te koop.

Wandelen en vogels kijken rond de eendenkooi
Omdat het Pompveld hoger ligt dan de omgeving malen windmolentjes water van buiten naar binnen. Anders zou het Pompveld namelijk leeglopen en verdrogen. Midden in het gebied ligt een eendenkooi. Daarvan liggen er nog maar 14 in Brabant en dik 100 in heel Nederland. Buiten ons land komen ze haast niet voor. 'Dus zijn we er erg zuinig op. De kooi is op aanvraag te bezichtigen. Gediplomeerde kooikers laten u dan zien hoe het kooibedrijf vroeger in zijn werk ging. Het lage, natte gebied rond de eendenkooi staat in de winter blank, waar smienten en ganzen van profiteren.' 

(Foto Brabants Landschap)

Info

Organisator:

Adres:

Brabants Landschap

Babylonienbroek

Deel dit bericht met je vrienden!