donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Expo over vleermuizen, modderkruipers en weidevogels

Expo over vleermuizen, modderkruipers en weidevogels

22 april 2019
Van 10:00 uur tot en met 16:00 uur

GIESSEN - Op Fort Giessen was al een expositie over de Eerste Wereldoorlog (WO I) aanwezig, met onder andere een origineel kanon, een themapark en groepsschuilplaatsen uit WO I.

Nu hebben Brabants Landschap en Altenatuur ook een expositie over natuur en landschapsbeheer in het Land van Heusden en Altena ingericht. Op Tweede Paasdag kunt u de informatie komen bekijken over vleermuizen, modderkruipers en weidevogels. Vrijwilligers van Altenatuur en Archeo-Altena heten u van harte welkom. Het adres is Giessensesteeg 2 in Giessen en het fort is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Uitvalsbasis
Het fort is gebouwd rond 1880, als meest zuidelijke fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vanwege de aanwezige natuurwaarden in het fort kwam het in 1972 in eigendom van Brabants Landschap. Het werd de uitvalsbasis voor de lokale verenigingen Altenatuur en Archeo-Altena. Jaarlijks brengen honderden leerlingen een bezoek aan Fort Giessen en krijgen uitleg over natuur, cultuurhistorie en archeologie. Recent is het fort gerestaureerd. Met de exposities over de Eerste Wereldoorlog, en nu dus ook over natuur en landschapsbeheer, is het nog meer een echt infopunt geworden dat voor iedereen leuk is om te bezoeken.

Praktische informatie
Reserveren is niet nodig. Het is raadzaam om (waterdichte) wandelschoenen of laarzen aan te trekken. Honden mogen helaas niet meewandelen.

Info

Organisator:

Adres:

E-mailadres:

Website:

Altenatuur - Brabants Landschap

Giessen | Fort Giessen

altenatuur@gmail.com www.altenatuur.nl
Deel dit bericht met je vrienden!