vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Evensong in de Passietijd

Evensong in de Passietijd

14 april 2019
Van 18:30 uur tot en met 00:00 uur

SLEEUWIJK - Evensong in de Passietijd - Op 14 april 2019 zal Vocaal Ensemble Cantica een Evensong zingen op Palmzondag in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk. 

In deze gezongen gebedsdienst zal 'zwijgen' centraal staan. De psalmtekst is Psalm 28 : een smeekbede van David aan de HEER die hij vraagt niet te blijven zwijgen. De melodie van de chant  is van Herbert Howells in mineur maar als David zijn smeekbede gehoord weet wordt de psalm verder in majeur gezongen op een melodie van Miles Foster.
Preces en responses: Ph. Radcliffe, Magnificat en Nunc Dimittis: O. Gibbons.

Als samenzang is gekozen voor: Lied 561 (O liefde die verborgen zijt) en Lied 581 (Hier zwijgt het hoge denken).

Na de anthem Ecce quomodo moritur (J. Handl) (Zie hoe de rechtvaardige sterft en niemand neemt het ter harte) wordt besloten met samenzang van Lied 578 waarin gezongen wordt over het mysterie van lijden en bevrijding. Het zwijgen wordt doorbroken door liefde.
De meditatie en lezingen worden verzorgd door Ds. Nienke van Andel. Het koor staat onder leiding van Henk van Andel. Organist is Arie de Bruijn.

Is Engelse koormuziek uw passie en/of zoekt u een moment van stilte en bezinning kom dan luisteren en meezingen in deze viering.

Info

Organisator:

Adres:

Vocaal Ensemble Cantica

Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!