donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Leggen Stolperstein voor Frits Citroen

Leggen Stolperstein voor Frits Citroen

12 maart 2019
Van 12:30 uur tot en met 00:00 uur

EETHEN - Dinsdag 12 maart 2019 om 12:30 uur in de Hoeksteen te Eethen Samenkomst.

Met aansluitend het leggen van een Stolperstein (struikelsteen) in het pad richting de kerk van de Hervormde Gemeente van Eethen.

Dit in aanwezigheid van wethouder Jorritsma.

De Struikelsteen is ter nagedachtenis aan Frits Citroen.

Deze Joodse inwoner van Eethen woonde destijds in de omgeving van de Hervormde Kerk. Hij is weggevoerd en omgekomen in kamp Auschwitz.

Eerder onthulde burgemeester Naterop samen met kinderen en kleinkinderen van Frits Citroen een herinneringsplaatje aan hem.

(Foto WoudrichemNet)

Onder de vlag van de voormali­ge Cultuurraad Aalburg werd in september 2018 stil gestaan bij enkele aangrijpende gebeurte­ nissen in 1943. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd 75 jaar geleden de Joodse heer Frits Citroen, die met zijn gezin uit veiligheidsover­ wegingen in Eethen was gaan wonen, vermoord in Auschwitz. In september 2018 werd een gedenk­teken nabij het kerkpad onthuld als voorloper van een zogeheten Stolperstein.

De Stolperstein zal op dinsdag 12 maart gelegd worden. Tijdens een korte en sobere ceremonie zal Gunter Demnig, de initiatiefnemer van de Struikelstenen in heel Eu­ ropa, deze steen leggen nabij het woonhuis van de eerder genoemde Frits Citroen.

Info

Organisator:

Adres:

Gemeente Altena

Eethen

Deel dit bericht met je vrienden!